6 štýlov riešenia konfliktov

Výskumy vedcov v oblasti správania naznačujú, že jednotlivci sa môžu v konfliktných situáciách správať šiestimi spôsobmi a že ich stratégie riešenia konfliktov sú podobné správaniu zvierat: ústupčivý typ sa podobá korytnačke, ten, kto hľadá kompromis je ako líška, vyhladzovač sa najviac podobá plyšovému medvedíkovi, panujúci typ sa správa ako lev rozširujúci svoje územie. Násilný typ je ako žralok, a spolupracujúci sa podobá sove. Preváženie jednotlivých typov v našom správaní závisí od toho, do akej miery v danej situácii preváži dôraz na dosiahnutie osobných cieľov alebo dôležitosť príslušného vzťahu.

Čím sa teda vyznačujú jednotlivé typy?

1. Ústupčivý typ (korytnačka): V prípade konfliktu korytnačky ustúpia do svojho brnenia, aby sa chránili. Ľudia tohto typu sa vyhýbajú konfliktom a radšej sa vzdávajú svojich osobných cieľov a vzťahov. Držia sa ďalej od problémov, ktoré môžu vyvolať konflikt, a vyhýbajú sa ľuďom, s ktorými sa môžu dostať do konfliktu. V konflikte sa cítia bezmocní a domnievajú sa, že je výhodnejšie fyzicky i psychicky ustúpiť z konfrontácie.

2. Hľadač kompromisov (líška): Ľudia v tejto skupine sa zaoberajú svojimi vlastnými cieľmi a vzťahmi s ostatnými približne rovnako. V konfliktných situáciách sa vzdávajú niektorých svojich pôvodných cieľov a snažia sa presvedčiť ostatných, aby konali rovnako: teda v podstate hľadajú kompromis. Ak sa kompromis neuskutoční okamžite, vyčkávajú a v správnom okamihu znovu vytiahnu svoje osobné ciele.

3. Panujúci typ (lev): Pre tento typ sú ciele a vzťahy úzko spojené. V pracovnej situácii v zásade nepotrebujú kolegov, ale skôr takých poddaných, ktorí slúžia ich cieľom. V konfliktnej situácii dokážu pre dosiahnutie svojich cieľov veľmi ľahko a silne ovplyvňovať ostatných. Konflikt je pre nich otázkou moci: rozhoduje sa tu o tom, kto je spojencom a kto súperom. Snažia sa za každú cenu poraziť súpera.

4. Násilný typ (žralok): Ľudia patriaci do tohto typu sa snažia vyvíjať nátlak na svojho súpera alebo ho zvalcovať. V práci i každodennom živote majú prioritu ich ciele, udržiavanie vzťahov a starostlivosť o ne sú druhoradé. Pre nich môžu konflikty skončiť iba víťazstvom jednej strany a porážkou tej druhej. V konfliktnej situácii chcú zvíťaziť, a toto víťazstvo ich napĺňa hrdosťou a pocitom úspechu. Prehru považujú za znak slabosti, nedostatočnosti a zlyhania. Otvorene sa hlásia k svojim názorom a cieľom, práve preto sú v určitom zmysle predvídateľní a ľahšie zvládnuteľní než iné typy.

5. Vyhladzovač (plyšový medvedík): Pre ľudí v tejto kategórii sú najdôležitejšie vzťahy, takže tým podriaďujú aj svoje ciele. Usilujú sa o to, aby ich ostatní prijali a mali radi. Tvrdia, že konfliktom sa dá vyhnúť udržiavaním harmónie, a zároveň nie je možné o nich diskutovať bez narušenia ľudských vzťahov. Boja sa, že niekomu ublížia a zničia tak svoje vzťahy. V prípade konfliktu sa  teda radšej vzdávajú svojich cieľov, len aby si udržali vzťahy.

6. Spolupracujúci typ (sova): Ľudia tohto typu si vysoko cenia svoje ciele a vzťahy. Existujúci konflikt považujú za problém, ktorý je potrebné vyriešiť. V zásade sa usilujú o riešenie, v ktorom každý môže dosiahnuť svoje ciele. Podľa nich je konflikt jedným zo spôsobov rozširovania siete vzťahov, ktorý znižuje napätie. Zatiaľ čo sa snažia nájsť uspokojivé riešenie pre seba i druhú stranu, snažia sa udržať aj svoje predchádzajúce vzťahy. Nezastavia sa, kým nenájdu riešenie, neodstránia napätie a nevyriešia konflikt.

Treba však povedať aj to, že nikto z nás sa nespráva rovnako v každej konfliktnej situácii. Naše správanie vo veľkej miere určuje daná situácia, rola, akú zohrávame v danom vzťahu, naše minulé skúsenosti s daným človekom, ako aj s podobnými situáciami atď. Rozhodujúcim faktorom je aj to, aké sú naše záujmy a na koľko nám záleží na ich uplatnení v danej chvíli, situácii, vzťahu.

Mediácia slúži aj vyváženiu pozícií a štýlov riešenia konfliktov. Ak potrebujete poradiť prve v tejto oblasti, kontaktujte ma. Porozprávajme sa a vyriešme to!

Aký je Váš dominantný typ riešenia konfliktov?